10 Gode huskeråd og fejl som du skal undgå.

Geocaching skal altid være sjovt, så sørg for at undgå de følgende ti fejl, på den måde kan du fokusere på de vigtigste part-finding geocaches!

Tip # 1: Husk at tage en kuglepen med (eller gerne flere)
En klassisk fejl, der stadig får det værste ud af os!  Hav altid en ekstra pen i din bil, din jakke eller i nærheden af ​​din telefon, den vil altid blive handy en dag.

Tip # 2: Husk at læse Sværhedsgrad, Terræn, Ledetråd og Cachebeskrivelsen
Geocaches sværhedsgrad og terræn er klare indikationer om hvor cachen befinder sig, for terræn 3+ er sjældent i “nå”-højde, sværhedsgrad 3+ er sjældent nem at finde, men cachebeskrivelsen kan indeholde vigtige oplysninger om cachen, turen og skjulestedet. De kan beskrive området, give relevante detaljer, og liste eventuelle TOTT (værktøjer til bytte).
Prøv ikke at bruge hint/ledetråd i første omgang, for at gøre din cache-søgning mere sjov.

Tip # 3: Kontrollerer den seneste cache aktivitet
Tag et kig på aktivitetsloggen på cachen før du går ud. Det er nyttigt at vide, om en cache for nylig blev fundet eller har en række DNF’er (Ikke fundet). Den Geocaching® app og ny søgning map begge deler den sidste fundet dato uden at skulle klikke ind fuld cache detaljer.

Tip # 4: Brug dine geosanser
Du opnår geosanserne over tid, og de er nøglen til geocaching! Ligesom du stoler på din intuition, leder geosenserne dig til cachen. For eksempel kommer du tæt på cachen, så stop op gerne 10 meter inden cachen og kig efter en lille sidesporvej i den rigtige retning, eller måske kan du se en lille stak unaturligt parallelle grene og … det mest sikre er når ud undrer dig … “Mmmmm det var mærkeligt, det havde jeg ikke forventet her“, så er du næsten helt sikkert tæt den geocache du leder efter !

Tip # 5: Lav en GC-liste hjemmefra
Lister holder din geocaching liv organiseret, så før du leder ud til et eventyr, husk at lave en liste, plan, kort, eller tilsvarende over din planlagte tur! Derudover synkroniseres lister automatisk med Geocaching®-appen, så du kan enten foretage ændringer på hjemmesiden eller på din telefon.

Tip # 6: Smid ikke affald i naturen – CITO-ing ( Cache In Trash Out )
Forlad altid cachen, stien, naturen – bedre end du fandt det. Kvalitet geocaching strækker sig ud over selve cachen, og vi spiller alle en rolle i at gøre geocaching bedre for alle.

Tip # 7: Sikker Geocaching.
Hvis du geocacher alene, så sørg for at fortælle nogen – en ven, partner eller familiemedlem – hvor du skal hen, hvordan du kommer i kontakt, og om hvilken tid du forventer at vende tilbage. Indstil en retur tid og sørg for at tjekke tilbage i efter din tilbagevenden, så de ikke bekymre sig!

Tip # 8: Vær bevidst med dine omgivelser
Der er mange grunde til at holde sig opmærksom på: holde øje med muglers, sikre at du har nok dagslys og ikke trampe på plantelivet. Men en af ​​de vigtigste grunde til at forblive skarp er, at stierne ser anderledes ud, når du vender om. Sørg for, at du ved, hvilken vej du er kommet, så du kan gøre det sikkert igen.

Tip # 9: Rigtige sko, bukser, og udstyr
Du kan blive fristet til at bære dine flip-flops eller sandaler – især i de varmere måneder, men det vil ikke gøre dig meget godt, når du rammer naturen. Du ved aldrig, hvornår en helt perfekt vej vil ændre sig til brændenælde inferno, mudder, blive stejl eller blive glat, brændende sol, eller caches gemt i krat og brændenælder. Husk nu igen at sørge for at passe dit udstyr, cover på telefon, du vil ærgre dig gul og grøn over en ødelagt telefon til mange tusind kroner pga. en kort uopmærksomhed.

Fejl # 10: Lad ikke fejl ødelægge din geocaching-udflugt
Nu, hvor du har set alle måder at undgå at lave fejl under geocaching, er det på tide at lade dig ind i en hemmelighed. Du vil sandsynligvis begå fejl i flere tilfælde specielt i starten. Tricket er ikke at lade dig gå det på, og forsætte og komme videre.  Selv en meget erfaren geocacher kan bruge en time på at lede efter en cache, uden at finde den, og dagen efter komme tilbage samme sted og finde den på 2 minutter evt. ved hjælp at familie eller andre teams. Vær bevist om det faktum, at du ikke altid kan styre alt og have en god tid alligevel!

RIGTIG GOD GEOTUR ?